tirsdag 4. desember 2012

Ting å glede seg til

1. Jul!

Det er siste uke på dansing; i dag stilte læreren min opp til klassisk-timen i nissekostyme, og vi gjorde tendu, plié, grand battement og hopp til julemusikk. Og Trondheim er så fint; det er riktignok ikke snø som på bildet riktig ennå, men lys i trær og på bygninger. I år er også julegata i Melhus kjempefin, og jeg kjenner julestemninga sakte ta grep om meg. Det er så mye lettere når en ikke har skolearbeid å stresse med!

2. Patina
"Med utgangspunkt i Seniordanslaget i sin hjembygd Orkdal har danser og koreograf Arne Fagerholt samlet en stor gruppe damer i alderen 65 til 87. Sammen med dem har han laget en rørende og poetisk danseteaterforestilling."
Jeg gledet meg sånn til teater i høst, men tida strakk ikke til; det passet ikke, jeg hadde ingen å gå med, og plutselig var forestillingen jeg hadde lyst på tatt av plakaten. Så jeg er så glad jeg sikret meg og mor en billett til Patina, og jeg tror faktisk det blir helt magisk vakkert.

3. Julekonsert Musikkskolen skal ha avslutningskonsert, og jeg gleder meg sånn til å stå på en scene igjen

4. Gavebyttedag 
(VM i heldig på dette bildet, lol)
Familietradisjon, morssida av slekta samles og, vel, bytter gaver. Vi er en ganske stor slekt(mor har fire søsken, alle med ektefeller; vi er 13 søskenbarn og har omtrent like mange(har mista tellinga, ærlig talt) søskenbarnsbarn), så det er veldig koselig å kunne samles alle sammen(eller de aller fleste), i hvert fall én gang i året.

5. Hobbiten
Jeg fikk faktisk skaffa meg billetter til premieredagen(Melhus kino ftw!), og jeg gleder meg helt sjukt til å se igjen Middle earth.

6. Kaizers i januar og mars(og forhåpentligvis flere ganger i 2013)
I 2013 legger favorittbandet mitt opp. Eller "tar pause" på ubestemt tid. Jeg har allerede bestilt billetter til to av konsertene; den første i Operaen i Oslo, hvor de skal spille hele Violeta Violeta-trilogien fra ende til annen sammen med Kringkastingsorkesteret; den andre på Samfundet i Trondheim, og jeg har planer om å se de flere ganger mens jeg ennå har sjansen.

7. Audition
I den grad man kan glede seg. De siste ukene har jeg begynt forberedelsene til neste år; jeg har sendt søknader, sett på og øvd meg på opptaksmaterialet, prøvd å bestemme meg for sanger og monologer, gitt litt ekstra på dansing. Sanglæreren min er kjempepositiv, og i dag ba danselæreren meg komme bort til henne etter timen, og sa jeg burde begynne på et høyere nivå på klassisk etter jul; så det går vel riktig vei om ikke annet. Og selv om jeg av og til blir lammende livredd med tanke på framtida, så hjelper det i hvert fall litt at tida framover er fylt med så fine ting.

3 kommentarer:

EllenSand sa...

Det var en skikkelig fin 'glede-seg-til'liste.
Jeg har enda ikke fått med meg en konsert med Kaisers, så det får bli mitt nyttårsforsett. Å få sett dem før de legger opp.
Skulle gjerne sett den danseforestillingen med de fine damene. For en fantastisk idè!
Ellen :)

i. sa...

Åh! Når er det konsert? Får jeg komme? Jeg lover å stille med lighter og fanplakat!

Karen sa...

Ellen: Anbefaler absolutt en Kaizers-konsert; de er fantastiske live!
Ingrid: Fredag! Komkomkom!