mandag 24. desember 2012

Noen tanker om Hobbiten

Så jeg så Hobbiten sist søndag(ikke på premieredagen, som jeg sa... men til mitt forsvar var det premieredagen på Melhus kino(a)), og jeg så den igjen på lørdag, så jeg tenkte det var på sin plass å lufte noen tanker om filmen; i listeform, siden det er det eneste jeg klarer skrive for tida.
(PS: here be spoilers)

- Bare for å få det ut av veien; jeg sa jeg gleda meg til å se Middle Earth igjen, og hallelujah, så vakkert det er. Gleder meg allerede til alle scenery porn-postene på tumblr. Kan noen ta meg med til New Zealand, vær så snill?

- Jeg har nettopp lest boka, eller den tredelen som førstefilmen dekker, og det var utrolig gøy å se hvor tro de var mot den, helt ned på detaljnivå(rødvin og lommetørklær og whatnot). Samtidig har de gjort en del endringer som jeg syns fungerer kjempegodt; de spiller mye mer på at Hobbiten tross alt er prequelen(hva er det norske ordet?) til Ringenes Herre, og jeg syns det er kult at de spiller opp fiendeskapet mellom dvergene og alvene.

- Den er nogle langdryg. Og det er litt mye av "denne scenen er litt kjedelig, vi må gjøre den superdramatisk og den må være superdramatisk i hvert fall ti-tjue minutter". Broren min var bekymra for at det skulle bli for mye gåing, men det er vel mer det at de ikke kan gå femten meter uten at noe skjer. Og at de kan falle hundre meter rett ned mens de bouncer av steinvegger, uten at noen tar noe som helst skade av det.

- Samtidig er det helt greit at ingen dør, fordi jeg elsker alle karakterene. Castinga er brilliant, og karakterdesignet eller hva man skal kalle det; helt fantastisk. Skulle ønske flere av dvergene hadde litt mer fremtredende roller though, det er så mange av dem man ikke blir kjent med overhode(also, kan de bli vennene mine og lære meg å ordne håret? Awesome braids, dudes!). Og Martin Freeman er som alltid amazing.

- Jeg digger hipster-skjerfet til Gandalf. Og Gandalf på en generell basis.

- Jeg liker at orkene faktisk snakker konsekvent sitt eget språk.

- Jeg liker synginga! Både oppvasksangen og "Misty Mountains Cold". Det burde generelt være mer sang. Musikalversjon, ja takk.

- Jeg skulle ønskeønskeønske Ringenes Herre kunne ha blitt laget med denne teknologien. Håper inderlig jeg lever til å se en remake.
- Kili er superkjekk.

2 kommentarer:

Nattfall sa...

Generelt ganske enig med deg, faktisk. Det har jo sammenheng med det du sa om at det alltid bare skje noe, men jeg syns fokuset på spesialeffekter og dataanimasjon var i overkant stort. Men hey, kjempegøy film!

i. sa...

Kili er spoken for frøken.