søndag 8. september 2013

Some eternites.

Det er den typiske "tida har gått så utrolig fort, men alt kjennes som en evighet siden"-følelsen som følger uker med tett program. Det er helt latterlig at vi allerede er en uke uti september, men hvordan i all verden er det bare én måned siden jeg slutta på Narvesen? Jeg kan ikke skjønne hvordan alt som har skjedd siden skolestart har fått plass på bare tolv dager, og jeg er fortsatt sjokkert over hvor godt kjent jeg allerede har blitt med folk. Og mens jeg leser om alle andre som må kjøpe pensumbøker og lese ex.phil. og ex.fac., så går skoledagene mine ut på å synge og danse, som om jeg allerede er med i en musikal. Og i tillegg til skolen går jeg på dansekurs på kveldene; hendig nok er danseskolen i samme lokaler som skolen, så jeg trenger ikke å bevege meg noe ytterligere. På onsdag er jeg på skolen fra ni om morgenen til ni på kvelden, og jeg nyter hvert sekund.
Tiden på skolen består i hovedsak av dansetimer; mandag til torsdag starter vi dagen med klassisk, og jazz og moderne/improvisasjon har også fire skoletimer hver spredd utover uka. I tillegg har vi en time barre au sol hver torsdag, en time der vi jobber med styrke og fleksibilitet, med øvelser hvor vi ligger på gulvet. Tungt som få, men definitivt noe jeg forventer å få mye ut av etter hvert. Dessuten har vi sang; én time på mandag og en dobbelttime tirsdag. Så langt har vi hatt mest korarbeid, men etter hvert blir det flere individuelle timer, spesielt opp mot auditiontid neste år. I år har de også startet opp et fag kalt musikalrepertoar, hvor vi jobber med å danse og synge samtidig. Etter hvert får vi skuespill-timer og foredrag om kosthold og ernæring. Uka avsluttes med en dobbelttime musikalhistorie på fredag; en av oss elevene holder et lite foredrag om en musikal før vi ser filmversjonen, og på mandag må vi svare på spørsmål om den. Denne uka var det Sound of Music, og vi jobbet også med sanger derfra i sang- og musikalrepertoar-timene.

Utenom alt dette er det altså også dansekurs på kvelden, hvor jeg går jazz 3 og jazz avansert, klassisk 2, moderne 2 og hip hop, har yoga, barre au sol og stretching, og i tillegg er jeg med i showgruppa. Ennå er alt så nytt og ukjent at timene flyr, og jeg håper jo egentlig det fortsetter sånn, selv om jeg er redd året kan komme til å gå vel fort. Om ikke lenge vil kanskje dette også føles som en evighet siden.

Ingen kommentarer: