mandag 19. august 2013

Øvelser i å være alene

Da jeg skulle dra nedover til Tvedestrand for ei knapp uke siden, lurte far veldig på hva jeg skulle gjøre her. Skolen begynner jo som sagt ikke før 27., og det er ikke akkurat sånn at jeg kjenner noen ennå. Jeg hadde ingen klar plan heller, annet enn at jeg ville treffe de jeg leier hos og få ordnet med kontrakten, samt en litt rastløs lengsel etter å i det minste være i gang med flyttingen, når skolen starter så sent. Og det har stort sett vært egentlig ganske fint; selv om jeg har kjent på ensomheten og apatien et par ganger, så har det vært godt å være litt alene også. Jeg har tilbrakt seks dager her nå, bare i mitt eget selskap, og jeg syns det har vært gode, overraskende produktive dager. Så her følger en liste over alt man kan gjøre om man skal være alene i Tvedestrand i seks dager.

Gå. Jeg har som nevnt gått masse; ikke at Tvedestrand er så fryktelig stort, men det er en del bakker, og det har blitt en del turer fram og tilbake mellom hybelen og butikken. I tillegg må jeg jo utforske alle de snirklete små gatene og trappene og finne ut hva Tvedestrand har å by på.
Lese. Tvedestrand er "Bokbyen ved Skagerrak", noe jeg ikke helt vet hva innebærer annet enn at det er uttallige bokhandlere her, i tillegg til et stort bibliotek, og jeg har allerede lånt meg to og kjøpt meg tre bøker. Med det fine været har jeg hatt god mulighet til å lese ute, og jeg har lest ut to bøker allerede.
Få stilt katteabstinensene dine. Noe av det første som møtte meg da jeg kom til Tvedestrand(og det skulle selvfølgelig ikke mer til for at jeg ble hodestups forelska i dette stedet), var et hus nedi gata mi med en veranda full av katter. Det er seriøst katter overalt her, og selv om noen av de er ganske sky, er det heldigvis noen som vil kose.
Skrive. Jeg har ikke fått skrevet fullt så mye som jeg hadde håpet jeg skulle få gjort; men jeg har kommet litt videre på det store prosjektet mitt, samt fått jobba litt med noen nye.
Drikke te.
Lære seg fransk. For real though, jeg er på en roll.
Lage middag og vaske opp, mens man hører på podcast. Radioresepsjonen har for eksempel begynt på igjen. #hetttips
Besøke Risør og Arendal. Arendal var ærlig talt ikke så veldig fett, bortsett fra shoppingmulighetene, men i Risør hadde akvarium med glitrende pirajaer og et undersjøisk postkontor. Just sayin'.

Se uendelige mengder TV-serier. Anbefaler alle å benytte seg av gratismåneden til Netflix og se Orange is the New Black; lenge siden en serie har fenga meg så til de grader helt fra starten av. Ellers har ikke Netflix imponert meg særlig, så jeg går nok snart tilbake til mer tradisjonelle format; jeg har blant annet Six Feet Under, Homeland og Firefly på DVD, og har store planer om å komme meg gjennom de i løpet av dette året.

1 kommentar:

Nattfall sa...

Aleinetid kan være det beste i verden. Ogogogog gled deg til Firefly! Det er kjempestas.